12:19 PG

(2) Comments

Mini Gathering IEM

quick post

IEM bermaksud Internet Entrepreneur Malaysia

baru je ditubuhkan oleh sedari catz. ahli dalam 200 lebih, yg datang dalam 6 orang. so kalau nak ramai lagi yg datang, kene ada ahli ribu2 kot.. hehehe..

gathering di food court KLcentral. start kol 11am. habis kol 4pm.
Macam2 sembang dengan idea yang bernas dan bermanfaat tentang Perniagaan Internet ini. Dan kami juga telah plan masa depan kami utk group IEM. ingin tahu, join lah Internet Entrepreneur Malaysia.

Antara yang hadir pada gathering ini adalah :

1. Catz - 

2. Amirul Faisyal -

4. Sham -  

ni gambar gatheringnya :

fatin,kodin,sham,zamri,amirul



fatin,catz,sham,zamri,amirul
harap dr 6 org ni, akan bertambah jadi 16, 26, 36, 46, 56 & seterusnya yg hadir pada next gathering

6:03 PTG

(3) Comments

The Secret Memang Menjadi

Sila tengok preview The Secret ini. 20min

Bagi sesiapa yang telah baca buku atau tengok movie/video The Secret memang dorang akan perakui ia betul-betul berlaku pada diri mereka. ya. saya dah tengok. video yang diberikan oleh sedara Zakri. TQ zek.

Video sepanjang 1 jam lebih menceritakan konsep Law of Attraction  betul-betul menjadi kepada diri saya sendiri dengan pantas plak tu..

Camni kisahnya...


Video The Secret amat amat amat menarik dan membuat diri saya rasa semangat masa tengah tengok. Apa yang di terang dlm video tu saya catit, sbb point2 yang diterangkan amat penting, contohnya (want?, believe?, receive?, gratitude, visualize). nak paham lagi pasal point2 tu kene tengok video tu.

Lepas je layan movie tu sampai habis (saya tengok dlm kol 8.30am), hampir 1 jam 30min. dari point2 diatas yg saya catit, saya tulis apa yang saya nak dalam hidup saya ni.. macam2 la saya tulis. bukan takat tulis, tapi saya berulang-ulang pikir bende tu dalam kepala otak saya. saya gunakan point (want?, believe?, receive?) untuk bende yang saya nakkan tu.

Mungkin disebabkan pikir banyak sangat, sampai penguap 2 3 kali, ape lagi dah tak tahan ngantok terus layan tido. katil asik panggil "mehla baring sini".. hehehe.. sedang layan tido, tibe2 terjaga sebab dapat call.

kodin : Assalamualaikum
---- : salam din
---- : camman dengan system ---- ----?
---- : kami nak gune ni. boleh datang bincang?

selepas tu, adalah sejarah.. huhuhuh...

apa yang saya applikasikan dalam video The Secret itu mmg terjadi pada saya. cume tak sangka ia berlaku dengan setutup mata (tido).. hehehe.. dengan cepat.. Apapun saya bersyukur banyak pada Allah S.W.T