1:47 PG

(3) Comments

2008 berlalu

Din

Selamat Tinggal  2008.

target saya untuk akhir tahun 2008, bulan dec lepas tidak tercapai.. huhuhu.. xpela. takde rezeki kot. mungkin tahun 2009 ni dilimpahi dengan rezeki kurnia-NYA. Insyaallah. saya hanya perlu berusaha lagi dan lagi, biar penat sekarang, jgn penat masa tua nnti. dah tua masa untuk rehat dan layan anak2 cucu je.. mase mude ni kite tgh bnyk tenaga, buatla keje mcm2.. jgn tido jeeee..  (owh.. saya ada mention psl ni tahun 2007 dulu)

Seperti post awal tahun 2008 dulu, saya recap mencapai tahun 2007, kali ni saya recap pencapaian tahun 2008 saya, ada yang buruk ada yg baik :

  • Shah Alam Portal telah ditukar domain ke www.shah-alam.com , design tetap sama tidak ubah walaupun ada perancangan nk tukar. huhuhu.. kandungan pun tak mantap..hanya post jika perlu je.. huhuhu...
  • masuk je 2008, program google adsense saya terus mati & saya biarkan sahaja. kalau dulu bleh dpt dlm rm300+ tapi tahun 2008 saya biarkan je camtu, hanya dpt $29.23 ..huhuhuh.. 
  • bagi saya, tahun 2008 saya tidak dapat manage time properly. sbb bile banyak sgt bende nk buat, jadi hilang focus. tapi apapun study saya tetap NO1, maksud saya, study adalah TOP PRIORITY antara semua. jgn sia-siakan masa study anda.
  • result semester 5 agak cemerlang, tak expect pun bleh dpt camtu.. huhuh.. dan semester 6 (last sem) tamat dgn cgpa lebih 3.. huh. dpt gak apply master.. apply je, dapat ke xdapat belakang cite..
  • tak jadi nak ade blog domain .com sendiri.. hahaha...
  • tercapai cita-cita ku lebih awal utk memiliki business sendiri. target ada business sendiri lepas abis study, tp awal la plak.. hehe.. tapi ia menjadi malap bile nak dekat akhir tahun, bulan 10 keatas bile exam dah dekat.. huhuhu.. 
  • berjaya mendapat IBM Certificate DBA DB2. setelah penat 1 bulan berkurus berkursus


  • berjaya menghasilkan product pertama sendiri, dan hasilnya bolehlaa.. tapi tidak mencapai target saya. kene improve lg.. huhu..

apa yg saya perasan 2008, saya bnyk hilang focus sbb banyak bende saya buat & plan nk buat. hasilnya ada yang jadi, ada yang tak jadi. ini utk tahun 2008, utk plan 2009 saya akan update di post seterusnye. jadi, tungguuu...
3 Responses to "2008 berlalu"
Matdus said :
Isnin, 05 Januari, 2009
takpalah saudara kodin, pelan2 kayuh, ko muda lagi maa. ada byk masa lagi. kalau la kita boleh klon diri sendiri kan senang, jadi banyak, x besar dan x kuat tapi bila bekerjasama semua jadi mudah (wonderpet). Akhir kata moga business intrnet hang success la. Klu dpt rezeki lebih, jgn lupa belanja kawan2. he3.
catzer said :
Khamis, 08 Januari, 2009
muahhahah..tahniah dpt certificate IBM laku gile ni beb.Wei bile nak ngeteh sama2 lagi ni.
Wan said :
Jumaat, 09 Januari, 2009
hmm...certificate IBM dah dapat...So lepas nie cepat2 la dpt keje plak ;)

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...