4:52 PTG

(2) Comments

Hantar Kad Ucapan Online (bukan e-card)


anda takde duit nk beli kad raya yg 2 3 kupang tu, xpe.

masuk website ni http://enveluv.com/

boleh hantar kad free secara online

bijak btol idea dorg..

---------------------------------------------
sedikit kajian ttg website http://enveluv.com/ ini :

- mempunyai konsep yg berbeza. sblom ni kite tgok banyak website yg provide ecard. iaitu hantar vitual card ke email sahaja. kali ni, website ini hanta kad yg betul. kad ucapan yang keras direct terus ke rumah penerima.

- bagaimana dorang cover cost kad ucapan tu, cost printing dan cost upah pekerja ??

 dengan menyediakan ruang pengiklanan di dalam kad tu.. dimana, iklan berdasarkan alamat rumah penerima, contohnya, jika pengiklan nakkan pembeli area Lembah Klang, jadi iklan hanya akan keluar di kad penerima beralamat Lembah Klang. Pengiklan akan mendapat targeted traffic ( pembaca yg dikehendaki)

bagi siapa yang dah hantar, cube tgok kat kad.
dalam kad tuh, ade iklan kat sebelah kanan, sebelah kiri gambar, tgh ucapan.





- Pemilik website mendapat latihan dan dana dlm program Pre-Seed Fund oleh MSC. student pun bleh apply

- so, bagi sesiapa ade idea yg boleh dicommercialkan, ape kate apply kat program ni..


- 3 fund dari kerajaan untuk support industy IT ini, iaitu :
2 Responses to "Hantar Kad Ucapan Online (bukan e-card)"
zool said :
Sabtu, 20 September, 2008
Oo.. aku ingat tahun lepas diorang ada buat benda ni..
Tapi aku tak tau plak yang diorang ni buat lagi tahun ni.. Rugi2 tak tau awal2/...
kodin said :
Sabtu, 27 September, 2008
dorg sampai bile2 buat.. 24 jam.. bukan hanya time ade perayaan pun.. hari biase pun bleh anta kad :)

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...