6:19 PTG

(4) Comments

I want iPhone!!

duhh.. just try my luck to win free iphone giveaway from avonblake.com


The rule to win iphone just simple as 1-2-3 :

Write a blog post on your own blog linking back to AvonBlake.com.  Leave a comment post there to let he know that you’ve entered and a winner will be selected at random at the end of this month.

To Avon Blake if you read this post, I WANT iPHONE.. Do you hear me?? hehehe.. 

4:52 PTG

(2) Comments

Hantar Kad Ucapan Online (bukan e-card)


anda takde duit nk beli kad raya yg 2 3 kupang tu, xpe.

masuk website ni http://enveluv.com/

boleh hantar kad free secara online

bijak btol idea dorg..

---------------------------------------------
sedikit kajian ttg website http://enveluv.com/ ini :

- mempunyai konsep yg berbeza. sblom ni kite tgok banyak website yg provide ecard. iaitu hantar vitual card ke email sahaja. kali ni, website ini hanta kad yg betul. kad ucapan yang keras direct terus ke rumah penerima.

- bagaimana dorang cover cost kad ucapan tu, cost printing dan cost upah pekerja ??

 dengan menyediakan ruang pengiklanan di dalam kad tu.. dimana, iklan berdasarkan alamat rumah penerima, contohnya, jika pengiklan nakkan pembeli area Lembah Klang, jadi iklan hanya akan keluar di kad penerima beralamat Lembah Klang. Pengiklan akan mendapat targeted traffic ( pembaca yg dikehendaki)

bagi siapa yang dah hantar, cube tgok kat kad.
dalam kad tuh, ade iklan kat sebelah kanan, sebelah kiri gambar, tgh ucapan.





- Pemilik website mendapat latihan dan dana dlm program Pre-Seed Fund oleh MSC. student pun bleh apply

- so, bagi sesiapa ade idea yg boleh dicommercialkan, ape kate apply kat program ni..


- 3 fund dari kerajaan untuk support industy IT ini, iaitu :