2:34 PG

(0) Comments

YM skin hack???

ini post susulan dr review YM (beta9) baru


hohohoho.. meh saya tunjuk demo skit :p


mlm td tgh bosan2 saje je mengexplore ym baru nih... explore punya explore tibe2 teredit plak skin ym saya ni.. huhuhu...

lawa ke buruk? hehehe.. :p yg tulisan warna ungu tuh, sbnrnya perkataan KODIN, tp dah dilindung oleh perkataan YAHOO! plak... pastu yg belah kanan tuh gmbr icon laki/pompuan.. saje je gune gmbr tuh utk test skin edit sendiri je..

ini utk YM(beta9) sahaja. dapatkan free disini.

so, bg sape yg nk ubah skin YM die, blehla cari folder ini di computer anda :

C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\skins

kemudian copy n paste folder skin mane2, dan ubah folder tuh jd name ape2 pun.. kemudian editla gmbr dlm folder skin anda tu... edit gune Paint It je senang.. :p tp klau nk tukar background color/letak gmbr anda/letak corak, lebih bagos gune Photoshop...



anda boleh cube bermain dgn gambar ini dulu, pegi ke folder awak >> kemudian ke folder \theme. kemudian cari gmbr name mainframewindow.bmp gmbr in utk skin di atas main YM(tmpt menu ym) anda... 2 perkara yg anda perlu tahu :

1) yg berwarna & gmbr : ia akan muncul bile anda tgh select/gune YM anda

2) bile anda tak gune main YM ataupun tgh chat dgn org, skin atas main YM anda akan berubah jd yg color kelabu tuh (2).. itu pun boleh edit..


anda cubela dulu godek2... try & error :)

lepas dah edit, pastikan NAMA gmbr asal JANGAN UBAH. biarkan... dan juga FORMAT ASAL BIARKAN...



waalaahhh... SIAP!! Selamat mencuba :)
0 Responses to "YM skin hack???"

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...