4:19 PG

(4) Comments

Layan Radio + TV di pc anda

saya ade create playlist radio di Malaysia ni.. playlist ini utk Windows Media Player..

setakat ini list radio yg ada :

- Hot fm
- Fly fm
- Red fm
- KL fm
- Selangor fm
- Traxx fm


dapatkan playlist disini. (klik kanan, save as)

cammane nk gune?

selepas anda download, pastikan anda save file tersebut di :

My Documents\My Music\My Playlists


ataupun dimana2 folder pun.. kemudian anda doubleclick file playlist tersebut, dan ia akan terus buka Windows Media Player dan pilihlah radio station yg anda nk dengar..

dgn adenye playlist nih, anda tak perlula nk bukak website streaming radio mane2 pun... just layan kat WMP jee... owhh!! lupe plak, internet connection kene ade ek..hiihihihi

saya akan tambah lg list radio dr masa ke semasa... selalula bertandang ke blog ini utk dptkan updated nye version


update:

terkini nye, saya buat playlist utk TV plak... utk radio Malaysia, saya hanya dpt yg 6 station je.. radio2 yg lain kebnyakannya dihostkan oleh http://www.dvrplayer.com dan dorg ade player die sendiri.. susah nk crack cari link radio.. sinar.fm/hitz.fm/era.fm/xfresh.fm dan lain2 xdpt.. sorryla ek..

so, saya ganti dgn playlist TV plak seluruh dunia. utk Malaysia hanya dapat TV1 & TV2.. TV lain sume kedekut xmo share link die... Sume tv/channel under Media Prima & ASTRO xdpt nk crack.. dorg ade player dorg sendiri.. saya hanya cari radio & tv yg bleh main utk Windos Media Player, supaya korang xperlua nk install ape2 software lain nk tgok tv/radio.

ok. amik playlist TV nih plak. SINI

setting cam biase same mcm radio.. ade name dlm list tuh die lain dgn name channel. so, saya tuliskan kat sini sbg rujukan.

utk radio:
rs9.radiostreamer.com - Fly.fm
rs9.radiostreamer.com (2) - Hot.fm
rms - Selangor FM


utk tv:
CTV - cyberjaya TV
reflector:50505 - mtvU LIVE
live - ManiaTV
mcp - TorqueTV (kereta)
Encoder2 - FashionTV
mcp(2) - FOX
BBMetaFile - Islam Channel
RTM1 - TV1 (Malaysia)
RTM2 - TV2 (Malaysia)
LiveBTV200 - Bloomberg
wvuehigh - FOX8


so, kita ENJOYY!! klau anda rase post ni berguna, ape kate linkkan or share dgn member anda lain
4 Responses to "Layan Radio + TV di pc anda"
Tanpa Nama said :
Sabtu, 16 Februari, 2008
kodin, cinemax dgn HBO x boleh yek??? cubalah crack.

-aliyah
rizal said :
Rabu, 10 September, 2008
kodin, tv3 dan tv7 x ada ka ?
Tanpa Nama said :
Ahad, 01 Februari, 2009
bro camne nak letak pula radio station kat myspace
Tanpa Nama said :
Khamis, 03 Februari, 2011
macamana nak buat skrip radio?

http://azanniahmad.com/

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...