8:13 PTG

(6) Comments

kisah pak imam kena curi selipar

Din

, ,

ni saya amik dr post member. disebabkan lawak sgt2, saya paste kat sini. layannnn...

(click gmbr utk besarkan)

4:19 PG

(4) Comments

Layan Radio + TV di pc anda

saya ade create playlist radio di Malaysia ni.. playlist ini utk Windows Media Player..

setakat ini list radio yg ada :

- Hot fm
- Fly fm
- Red fm
- KL fm
- Selangor fm
- Traxx fm


dapatkan playlist disini. (klik kanan, save as)

cammane nk gune?

selepas anda download, pastikan anda save file tersebut di :

My Documents\My Music\My Playlists


ataupun dimana2 folder pun.. kemudian anda doubleclick file playlist tersebut, dan ia akan terus buka Windows Media Player dan pilihlah radio station yg anda nk dengar..

dgn adenye playlist nih, anda tak perlula nk bukak website streaming radio mane2 pun... just layan kat WMP jee... owhh!! lupe plak, internet connection kene ade ek..hiihihihi

saya akan tambah lg list radio dr masa ke semasa... selalula bertandang ke blog ini utk dptkan updated nye version


update:

terkini nye, saya buat playlist utk TV plak... utk radio Malaysia, saya hanya dpt yg 6 station je.. radio2 yg lain kebnyakannya dihostkan oleh http://www.dvrplayer.com dan dorg ade player die sendiri.. susah nk crack cari link radio.. sinar.fm/hitz.fm/era.fm/xfresh.fm dan lain2 xdpt.. sorryla ek..

so, saya ganti dgn playlist TV plak seluruh dunia. utk Malaysia hanya dapat TV1 & TV2.. TV lain sume kedekut xmo share link die... Sume tv/channel under Media Prima & ASTRO xdpt nk crack.. dorg ade player dorg sendiri.. saya hanya cari radio & tv yg bleh main utk Windos Media Player, supaya korang xperlua nk install ape2 software lain nk tgok tv/radio.

ok. amik playlist TV nih plak. SINI

setting cam biase same mcm radio.. ade name dlm list tuh die lain dgn name channel. so, saya tuliskan kat sini sbg rujukan.

utk radio:
rs9.radiostreamer.com - Fly.fm
rs9.radiostreamer.com (2) - Hot.fm
rms - Selangor FM


utk tv:
CTV - cyberjaya TV
reflector:50505 - mtvU LIVE
live - ManiaTV
mcp - TorqueTV (kereta)
Encoder2 - FashionTV
mcp(2) - FOX
BBMetaFile - Islam Channel
RTM1 - TV1 (Malaysia)
RTM2 - TV2 (Malaysia)
LiveBTV200 - Bloomberg
wvuehigh - FOX8


so, kita ENJOYY!! klau anda rase post ni berguna, ape kate linkkan or share dgn member anda lain

2:34 PG

(0) Comments

YM skin hack???

ini post susulan dr review YM (beta9) baru


hohohoho.. meh saya tunjuk demo skit :p


mlm td tgh bosan2 saje je mengexplore ym baru nih... explore punya explore tibe2 teredit plak skin ym saya ni.. huhuhu...

lawa ke buruk? hehehe.. :p yg tulisan warna ungu tuh, sbnrnya perkataan KODIN, tp dah dilindung oleh perkataan YAHOO! plak... pastu yg belah kanan tuh gmbr icon laki/pompuan.. saje je gune gmbr tuh utk test skin edit sendiri je..

ini utk YM(beta9) sahaja. dapatkan free disini.

so, bg sape yg nk ubah skin YM die, blehla cari folder ini di computer anda :

C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\skins

kemudian copy n paste folder skin mane2, dan ubah folder tuh jd name ape2 pun.. kemudian editla gmbr dlm folder skin anda tu... edit gune Paint It je senang.. :p tp klau nk tukar background color/letak gmbr anda/letak corak, lebih bagos gune Photoshop...



anda boleh cube bermain dgn gambar ini dulu, pegi ke folder awak >> kemudian ke folder \theme. kemudian cari gmbr name mainframewindow.bmp gmbr in utk skin di atas main YM(tmpt menu ym) anda... 2 perkara yg anda perlu tahu :

1) yg berwarna & gmbr : ia akan muncul bile anda tgh select/gune YM anda

2) bile anda tak gune main YM ataupun tgh chat dgn org, skin atas main YM anda akan berubah jd yg color kelabu tuh (2).. itu pun boleh edit..


anda cubela dulu godek2... try & error :)

lepas dah edit, pastikan NAMA gmbr asal JANGAN UBAH. biarkan... dan juga FORMAT ASAL BIARKAN...



waalaahhh... SIAP!! Selamat mencuba :)