10:11 PTG

(2) Comments

permulaan yang mencabar

Semenjak masuk belajar hari rabu hari tuh, jadual makin tak tersusun.. jadual kelas tak best langsung... huhuhu.. btol2 tak suke! :x tp dah name student, kenela follow je.. ;)

so, untuk kali ini, saya telah menyusun jadual blog (blog pun ade jadual?? B) ) saya dah setkan secara konsisten iaitu blog ini akan diupdate pada hari Isnin-Rabu-Jumaat.. 3 kali seminggu je saya akan update dan secara konsisten.. ini supaya saya inginkan visitor yg loyal, iaitu yg akan ulang alik tgok blog saya... takmo dtg & pergi.. :P

psl belajar plak, saya rasa tidak ada masalah, sbb subjek yg saya amik lebih kpd bende yg saya minat.. ade subjet utk nama die Etika dalam Teknologi Maklumat Islam.. :O haaa... mesti korang terperanjatkan.. dah tuh, ustaz plak ajar subjek ni.. hehehe.. tp yg saya suke dan tertarik adalah subjek ini mengajar kite mengubah persepsi dr minda/kepala student komputer yg pikir bende logik kpd pikiran berfalsafah/kehidupan seharian.. mesti korang pening kan.. hahaha

die camnih.. klau kite keje dgn komputer, 24jam kite buat programming, design ataupapun yg kite buat menggunakan komputer, kite telah dibiasekan dgn perbuatan/pikiran yg hanya menerima command/arahan.. contohnye bile kite nk delete perkataan, kite akan tekan backspace, bile kite nk shutdown, tekan jela simbol shutdown, nk off computer cara cpt, cabut suiz.. mcm robotlaa.. hanya menerima arahan bende yg telah diset.. so kekdang kite pun camtuh.. klau tibe2 pc kite hang, kite akan marah2,maki2 pukul pc tuh kuat2.. smp camtuh skali kite dgn komputer.. taula die robot.. heheh.. student komputer pikiran die hanya bende yg logic sahaja... bende mathematical.. so bile bende yg berfalsafah/emosi skit, die tak bleh nk terima.. terus reject.. :x

pastu bile kite ckp dgn sesiapa, atau lepak2 dgn kwn2, secara tidak langsung kite akan terbawk2 perangai kite dgn komputer td tuh skali.. org usik2 skit, kite dah marah2 (mcm komputer hang kejap, kite dah hempas monitor)

so, subjek yg saya belaja ini di ajar cara mengubah persepsi/pikiran student komputer yg keras mcm batu asik pikir bende logic/math kepda yg falsafah/emosi... bukan tukar terus, die ajar mcmane kite nk sesuaikan diri kite utk involve bende2 selain komputer..

saya harap korang paham ape yg saya cite ni.. berbelit gakla... hahaha.. :D
2 Responses to "permulaan yang mencabar"
CresceNet said :
Rabu, 09 Januari, 2008
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.
deennasour said :
Isnin, 21 Januari, 2008
w0ow~
best gak apa yg ko blaja~
merubha persepsi kira cam terskema sket kepada persepsi yang manual,,wakaka,,apa persepsi manual?
kita controllah,,paya tak skema,,
skema tu kira automatiklah,,
org tegoo sikit nak marah,,mcm robot tadi,,wakaka,,

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...