7:12 PG

(3) Comments

2007 anda mcmane? 2008?

ok. tinggal 1 hari lg untuk kite menuju ke tahun 2008. azam 2007 anda mcmane? tercapai tak? saya punya ntah tercapai ntah tak.. hahaha.. sebb mase tgh berazam utk 2007 tuh azam kat kepala otak jee... so, tak igt dah...

utk 2008 kali ini lebih teratur, saya baru je lepas menulis azam 2008 saya kat buku nota comel saya nih... ini senang saya bwk mane2 dan tgok supaya saya tak lari dr focus. ok. saya recap balik pencapaian 2007 saya :

- Shah Alam Portal berjaya dihasilkan, dan kini meningkat 100 + visitor sehari.. (utk 2008, memantapkan lg isi kandungan nya)

- dpt duit dr google adsense sebnyk rm300+ skali saje.( thanks to bro syed ikhwan)

- dapat manage study dan ebiz skali, dimana result saya amat memuaskan sbb masa saya bhg 2.
ini cara saya bhgi masa : sini lah..

- menjadi tukang masak yg cemerlang.. smpi tgn melecur.. hahahah...


utk tahun 2008, blog ini akan ditutup.. saya akan gunakan domain saya sendiri nnti, seperti www.kodinpower.com (xde pun) hahaha...

4:05 PG

(0) Comments

kenape pendek? bukan panjang!

Din

,

huhuhuh... ape punya tajuk daaa... ok. setelah saya membuat beberapa kajian dan sedikit jalan2 disekitar internet ni... saya berpendapat bhw memadai dgn display antara 3 hingga 5 post di front page blog anda.. sbbnya, kite nk visitor tersebut pegi lihat2 di sidebar plak..

1st skali bile visitor masuk blog korang, die akan baca post2 yg terdpt kat situ... die takkan tgok terus iklan2, link2 yg ade kat sidebar korang tuhh.. so, pastikan post korang yg didisplay dlm lingkungan 3 hingga 5 post. mcm blog saya ni saya hanya display 3 post sahaja.

biarkan visitor kite mencari link2 ke post yg lain.. dah semestinya link2 post lain terletak disidebar, dan secara tak langsung visitor akan juga tgok link2 lain/iklan di sekitar link2 post anda tuh..

ok. tuh saje sedikit pandangan dr saya..

5:19 PG

(2) Comments

YM Beta Baru

kpd sesiapa yg mengunakan Yahoo Messenger versi lama, saya galakkan / paksa (hihihi..) tukar gune ym versi baru nye... apa yg menarik versi beta baru ini, saya letak screenshot :

1) video dlm chatbox. (hanya letakkan url youtube, dan akan kluar player video. korang tgok video tuh same2 dgn kwn korang dgn ym saje)



2) gambar dlm chatbox (gmbr yg telah siap di transfer boleh terus preview dlm tuh jugak)



3) Theme ym yg boleh berubah dgn corak (ada 6 theme)



4) User menu yg userfriendly (selain display avatar, terdpt juga menu utk user tersebut)



ada bnyk lg function yg menarik dgn YM baru ini.. tp bg saya ini yg terbaik yg buatkan saya makin suke dgn ym ni... saya akan update lg post ini nnti. Sekian..

4:28 PG

(2) Comments

Top 10 Iklan TV Malaysia 2007

Din

,

ini saya rate mengikut pilihan kegemaran saya, untuk tahun 2007 ini.. antara 10 iklan yg paling best utk tahun 2007 calon-calonnya adalahhhh.....

1. Petronas (edisi Raya) PEMENANG!!!


2. Petronas (edisi Merdeka)



3. Hotlink


4. Petronas (edisi Merdeka/ umi qazrina)


5. Petronas (edisi Merdeka/ dinosaruuu)


6. DiGi



7. TV3



8. Proton (Khidmat Masyarakat)


9. KFC (edisi Raya)



10. DiGi ( cinema)

5:00 PG

(0) Comments

Cipta Ebook Anda Sendiri

Selamat pagi Malaysia!! Untuk post kali ini adalah lebih berguna bagi sesiapa yang ingin menceburi perniagaan internet ataupun bg sesape yg telah lama pun..

Sedikit mukadimah tentang perniagaan internet. Terdapat pelbagai model perniagaan internet yg kite boleh buat contohnye dgn pengiklanan, melakukan perkhidmatan spt design logo buat website dan sebagai nye... Terdapat juga model ebiz menjual produk di internet samada digital produk ataupun fizikal. contoh produk fizikal adalah jam tangan, dimana anda sendiri mail post ke pembeli. contoh salah satu digital produk adalah menjual mp3 utk didownload, dimana produk yg pembeli dpt, adalah produk digital. ini termasuk juga ebook, iaitu buku digital. isikandungan sama mcm buku biase, tp kite bace dlm bentuk pdf ebook menggunakan adobe reader..

ini adalah fact tentang penjualan ebook di US

FACT: Paid online content sales in the U.S grew $1.3 billion in 2002, and the numbers are growing yearly. Over 10% of Internet users have paid for online content in this rapidly growing market.
dimana penjualan ebook mencecah lebih 1billion dan meningkat tiap2 tahun.. so, nampak tak potensi menjual ebook nih? besar bukan.. itu baru kat US. kat tempat lain lg?

2 persoalan yg perlu anda pikir2kan sebelum memasuki pasaran jualan ebook ini :
Bagaimana untuk menciptanya? Boleh kah saya menciptanya sendiri?

Sebenarnye, 2 persoalan tersebut telah diceritakan disini.

Ya, anda boleh menciptanya sendiri. Ada 2 perkara penting yang anda perlu tahu untuk mencipta ebook:

Idea tentang topik ebook anda
3 cara mudah mencipta ebook


Ebook yg diberi tajuk "Rahsia - Cipta sendiri produk terlaris" nukilan Norhafidz ataupun dipanggil budin. Bukan kodin ek!

Ebook ini menceritakan tentang idea utk anda mencipta ebook anda yg "panas" dipasaran dan juga memberi 3 langkah kpd anda mempermudahkan cara mencipta ebook anda. Dapatkan free ebook ini secara percuma dan anda juga diberi pelbagai bonus ebook percuma iaitu :

  1. The Complete Guide to Creating Your Own Website
  2. Small Business Success Secrets
  3. Your Online Success In 7 Simple Steps
  4. Percuma Keahlian formulajutawan.com

dapatkan ebook download ini PERCUMA sekarang!!

1:14 PG

(1) Comments

Promotion DiGi Baru [HAPPY]

Din

, ,

Semenjak 2 menjak ni, digi bnyk skali buat promotion termasuklah iklan2 yg kelakar... hehehe.. website die pun buat saya happy jee.. eheheh.. tp ape yg menariknye kali ini, DiGi telah keluarkan plan prepaid baru mereka iaitu HAPPY . apa yg menariknya tntang HAPPY ni, seperti gmbr bawah nih...


saya nmpk nye tertarik utk dptkan prepaid ni... mungkin belilah nnti.. dan yg bestnye, beli online jee... pastu delivery free ke rumah teruss.. bestnyaa.. xyah keluar rumah dah.. hehehe..

lebih lanjut : http://www.happy.com.my

1:21 PG

(1) Comments

mp3 Search

Din


download mp3 dgn mudah. pergi sahaja di web ini yg mempunyai interface mcm google search.. hanya type artis + lagu yg anda nk, dan akan keluar bnyk result mp3 yg dicari.. klau nk dengar dulu pun boleh, ade player kat situ...

utk dload, anda hanya perlu klik di nama file tersebut, ataupun right klik > save as.. dah. mudah..

web ini mencari lagu hampir keseluruhan website yg ada kat internet nih.. bila korg search je lagu yg nk, web ini akan buat search ke blog2, website yg ade lagu yg korg nk tuh.. die akan crawl ke seluruh web/blog yg ade perkataan search keyword korg tuh.. tuh sbb bnyk lagu yg same dlm result page tuh..

update::

lagi satu site yg direct download lagu n bleh dgr lagu (stream) dulu lagu tuh sblom dload..
gi kat website nih http://www.topmusics.info/ . saya lg prefer yg ni drpd yg atas tuh, sbb result search lg bnyk dr SkreemR tuh... credit to catzer psl share bende nih..

slamat mendload..