11:23 PTG

(0) Comments

Aku kene SPAM!!

Din



seperti yg korang tgok tuh, surat tuh dihantar kpd alamat rumah aku dan kpd aku. tp nasib baik sbb alamat tuh kat rumah lame aku.. setahu aku alamat rumah aku ni, yg tahu adalah kawan, sekolah rendah, sekolah menengah, UiTM, Cosmopoint(xtau cammane dorg bleh dpt???)... yg tuh jela...

ada probability salah satu pihak yg bg maklumat diri aku ni kat org lain.. mase dulu lepas abis je skolah menengah, cosmopoint tepon (nih kompomla skolah menengah aku kasi/jual nih!!!!!)... pastu bile abis diploma kat uitm plak, ade company tuh tepon aku tanye psl keje (siot btol lah uitm nih !!!) so, skg nih surat bende alah nih.. cammanela dorg bleh tau alamat aku nih.. oowwhhh!! tak lupe jugak, TESCO (apply oneclub card), dan bank (akaun bank)... tp bank bukanla, sbb ade dlm aggrement yg dorg takkan jual maklumat peribadi kite kat pihak ke3... hhhhmm.. lepas nih keje berjage2 isi borang maklumat diri, kene tau kat siape yg kite kasi...

berkenaan surat nih, aku dah bace abis dah.. mmg dasyat, awal2 lg cite psl duit brp org tuh dpt, and aku xtau scam ke bukan, tp yg aku perasan bile die sebut " anda boleh berjaya dgn business nih selagi tempat anda ada bank dan post office " (di translate dr BI) so, aku rase ini business mail order.. mmg keje dok umah je, tp dok anta suratlaa.. heheh.. so, aku tak minat. masuk tong itam jela surat tuh..

so, kesimpulan nye dr post ini.

  • sila berhati-hati bile kasi maklumat diri anda kat org lain, samada di shopping mall / borang survey online / website community dan juga sesiapa pun.
  • pastikan korang baca agrement mase nk isi borang tuh.. dan
  • pastikan ada ayat begini " kami tidak akan sekali-kali menyerahkan/menjual maklumat anda ke pihak yg ke3 " ayat die lebih kurang camtuhlahh...
  • klau xde ayat tuh, tak payahla isi.. die bukan boleh dipercayai..

sekian..
0 Responses to "Aku kene SPAM!!"

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...