11:23 PTG

(0) Comments

Aku kene SPAM!!

Din



seperti yg korang tgok tuh, surat tuh dihantar kpd alamat rumah aku dan kpd aku. tp nasib baik sbb alamat tuh kat rumah lame aku.. setahu aku alamat rumah aku ni, yg tahu adalah kawan, sekolah rendah, sekolah menengah, UiTM, Cosmopoint(xtau cammane dorg bleh dpt???)... yg tuh jela...

ada probability salah satu pihak yg bg maklumat diri aku ni kat org lain.. mase dulu lepas abis je skolah menengah, cosmopoint tepon (nih kompomla skolah menengah aku kasi/jual nih!!!!!)... pastu bile abis diploma kat uitm plak, ade company tuh tepon aku tanye psl keje (siot btol lah uitm nih !!!) so, skg nih surat bende alah nih.. cammanela dorg bleh tau alamat aku nih.. oowwhhh!! tak lupe jugak, TESCO (apply oneclub card), dan bank (akaun bank)... tp bank bukanla, sbb ade dlm aggrement yg dorg takkan jual maklumat peribadi kite kat pihak ke3... hhhhmm.. lepas nih keje berjage2 isi borang maklumat diri, kene tau kat siape yg kite kasi...

berkenaan surat nih, aku dah bace abis dah.. mmg dasyat, awal2 lg cite psl duit brp org tuh dpt, and aku xtau scam ke bukan, tp yg aku perasan bile die sebut " anda boleh berjaya dgn business nih selagi tempat anda ada bank dan post office " (di translate dr BI) so, aku rase ini business mail order.. mmg keje dok umah je, tp dok anta suratlaa.. heheh.. so, aku tak minat. masuk tong itam jela surat tuh..

so, kesimpulan nye dr post ini.

  • sila berhati-hati bile kasi maklumat diri anda kat org lain, samada di shopping mall / borang survey online / website community dan juga sesiapa pun.
  • pastikan korang baca agrement mase nk isi borang tuh.. dan
  • pastikan ada ayat begini " kami tidak akan sekali-kali menyerahkan/menjual maklumat anda ke pihak yg ke3 " ayat die lebih kurang camtuhlahh...
  • klau xde ayat tuh, tak payahla isi.. die bukan boleh dipercayai..

sekian..

4:16 PG

(0) Comments

Tambah lg! Download lah!

Din

nih ade lg, amik kat forum kelas :

www.projectw.org

www.movierush.org

http://stage6.divx.com


meh aku ajar direct download gune google je....


first skali korang g google, pastu dlm search box tuh korang paste code nih :

{-inurl:(htm|html|php|asp|pl) intitle:"index of" "last modified" "parent directory" description size (m2a|ogg|wma|mp3) 2pac }

ni code utk search lagu. nnti die akan listkan web mane yg boleh download secara percuma. tak payah nk reg or download software pape... dah jumpe web tuh, nnti die listkan bnyk2 artis tuh, pastu just mouse click kanan, and Save As...

utk nk cari artis korang suke, gantikan 2pac dgn artis korang suke tuh... klau nk cari movie, tukar format mp3,wma,oog,m2a tuh kpd format movie mcm mpeg,mpg,avi,mp4 dan lain-lain lg....

papapun, slamat mencuba.. Slamat nye lah! hehe..

4:08 PG

(1) Comments

RapidShare Links

Din

Bg sesiape yg suke download mendownload samada movie or series or lagu ke, saya kongsikan web ni http://www.rslinks.org/ selain dr forum download dan tmpt lain... blog tuh die listkan pelbagai games - movie - tv series - application dan mcm2 lg.. just gune function Search je kalau malas nk tgok satu2.... ok tuh je.. just nk share some info within 1 minute...