1:44 PG

(0) Comments

gune FBI jejak pembunuh Nurin

Kuala Lumpur - Malaysia has turned to the United States Federal Bureau of Investigation to help solve the murder of a young girl who had been tortured, sexually abused and then dumped in a sports bag, the police said on Thursday.

The murder, the nation's most horrifying crime in years, has sparked nationwide outrage and anger and prompted talk that the 8-year-old girl was the victim of a serial sex offender.

Malaysia's police chief, Musa Hassan, said the FBI would help study the blurred images of a closed-circuit television recordings related to the case.

"Two FBI agents are going to help us with the investigation, especially in terms of the technical aspects of the probe," news agency Bernama quoted him as telling reporters.


"One of them is already at the US embassy here while another is expected to arrive soon," Musa said.

The naked body of the girl, Nurin Jazlin Jazimin, was stuffed in the bag and left outside a shop near the capital last week.

Police seized CCTV recordings from the shop which appeared to show a woman carrying the bag, but the images were poor and blurry.

Nurin was reported missing on August 20 after she went alone to a night market in Kuala Lumpur. She was last seen being dragged into a white van by a man.

received 5 hours ago. credit www.iol.co.za


dgn berita ini ramai akan buat spekulasi bhw PDRM tak mampu dan tak cukup hebatla smp nk mintak tlong org luarlaa.. apelaa.. blaa..blaa.. blaahh.. (yg negative je dorg pikir)

komen saya :

mmg perlu pun PDRM mintak tolong FBI mungkin sbb PDRM tidak/kurang mempunyai kemahiran yg lebih utk jejak pembunuh nih. PDRM tak/kurang mampu nak jejak pembunuh nih hampir sebulan mencari. tp kite perlu tahu gak yg pembunuh nih melalukan jenayah peringkat pertama (iaitu paling kejam, paling dasyat, dan super duper teruk ) dan jenayah yg mcm ni mmg berlaku dimana2 samada di negara maju, membangun atau pun mundur.. dan mungkin juga jenayah yg camnih adalah pertama di Malaysia nih...

cume kemahiran utk mencari pembunuh nih, mungkin PDRM tiada/kurang tp FBI ada sbb tmpt mereka slalu sgt jd jenayah camnih dan mereka tau cammane nk atasi dan nak jejak pembunuh tu. tak salah PDRM gune khidmat FBI utk cari pembunuh nih dan ia bagos bg PDRM utk blajar lg... so, sume org perlu paham nape PDRM mintak tlong dorg..

4:33 PG

(0) Comments

Melayu + Rasuah + WPI ???

Din

hari ini tak buat pape2 sbb tido lame sgt, so mood utk nk update website, buat asgmnt, presentation sume tak buat.. sbb tido lame sgt, power to move dah xde.. badan rase berat jee...malass jee rase... tuhla masalahnye bile tido lame sgt, tp tido tu best! hahaha...

utk mmbuangkan mase saya surf jela internet, g masuk blog2 member2, tgok sane sini... tibe2 tersampaila malaysia-today.net dah lame tak masuk blog ini. last masuk bulan lepas, mase isu panas psl agong Tuanku Mizan.. kali ini psl hakim VK Lingam. tp saya tak bace tuh sgt... yg saya tgok video Tun Mahadhir mase ceramah di Perdana Leadership Foundation, Putrajaya. beliau mmg idola saya dr kecik smpla sekarang.. dan saya mmg kagum dgn die. skg umur 80 lebih pun masih kuat. berdiri lebih 2 jam lg plak tu...

saya attachkan video Tun psl MELAYU dengan RASUAH dan masalah singapura dgn WPI yg perlu diambil perhatian dan yg amat membimbangkan ttng WPI klau org singapura dpt(minit ke-6)... klau perasan, die ada sebut psl tanah persendirian yg nk jual sbb harga tinggi, tp nnti org yg dok tanah tuh yg dah jual bukannye bleh dok dlm kwasan pembangunan tuh pun, mesti pindah tempat lain.. itu yg amat merugikan (itu yg saya paham)... hayati lahh.. bnyk lg video. tp saya attach ini dulu...


[video ini adalah hak milik malaysia-today.net]
klik kanan di screen video, utk menu(stop,pause)

10:51 PTG

(0) Comments

free YM smiley

Din

ok. disini saya kongsikan smiley YM yg korang boleh letak kat mane2.. nk letak kat blog, frenster/ myspace profile, testi, msg... forum dan kat mane2 lg.. ini saya buat memandangkan blogger tidak mempunyai ciri2 smiley, tidak seperti wordpress yg boleh letak plug-in smiley..

contoh smiley di testimonial friendster:
buat masa skg, saya letak seebahagian dahulu, ade lebih 100 smiley, tak larat nk buat sume... nnti klau saya tambah, saya bgtau ek...

COPY the whole code & PASTE in anywhere u like. Plz don't change the code...


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/24.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/19.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/18.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/14.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


------------------------------------

10:50 PTG

(0) Comments

free YM smiley 2

Din

continues from the 1st post before:


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/13.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


-------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/11.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


--------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/9.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


--------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/8.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :

12:07 PG

(0) Comments

free YM smiley 3

Din

continues from the 2nd post before:


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/7.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


--------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/6.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


--------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/5.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


--------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/1.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


---------------------------------------


Forum :
[IMG]http://i232.photobucket.com/albums/ee219/lifek/2.gif[/IMG]

blog/frenster/myspace :


MORE SMILEY WILL BE ADD SOON.... tq

12:08 PG

(0) Comments

old skool

Din

huh! ayat hiphop la plak... hehehe... setalah sekian lama tidak post sbb terlalu busy dgn keje 'universiti', terpaksa tangguh hasrat nak post yg menarik nih.. post kali ini saya ambil dr post member ahmadridzuan , sbb ia terlalu menarik utk berkongsi dgn korang sume..

ok. pernah tak anda ketahui website UiTM pada zaman2 batu dulu?? huhuh.. zaman 1st skali website UiTM dibina? nih saya letak screenshot website uitm dulu.. fully HTML only.. oldskool bebbb... hahah..
Klik utk enlarge kan..

web UiTM ini pada tahun 2000.. skg web uitm dah gune mambo. pemalas btol org PSMB ni. gune opensource je... hahahah.. gurau je no. sape yg keje kat PSMB jgnla amik hati.. hehehe...

bynk lg website dulu2 yg korang boleh tgok, just pegi di web ini http://www.archive.org pastu addla url website korang nak tgok tuh... selamat mencuba!!! :)