12:44 PTG

(2) Comments

Kenapa Mozilla? bukan Internet Explorer...

Din



hai.. kali ni sy nk bgtau kenapa sy gune mozilla firefox dan bukan Internet Explorer(IE)... utk pengetahuan, sume pc kat rumah sy gune mozilla utk surf internet.

mozilla ni opensource nyer software. itu sbb mozilaa sentiasa upgrade and slalo je bagos. saya gune dh hampir 3 tahun, dr hari makin hari, ade perubahan sy rase. bg yg baru gune mozilla, ade cara dier utk lajukan loading page dier.. kite bleh edit dier nye coding, pastu tmbah, buat lg power. tp bg sape yg xtau, jgn kaco coding die. nnti pening plak. yg nk lajukan loading page tu sy bleh ajarkan. msg sy yekk.. ok! nih psl loading page mozilla. dekat IE, kite xbleh buat mcm tuh sbb utk owner by Microsoft. xbleh kaco, copyright Microsoft. skg nih dh kluar IE7. dier sebijik cam mozilla.. tp sbb ie nih baru kluar, dier xbleh nk lawan mozillalaa.. ok. sy senaraikan sebahagian ciri2 yg ada pd mozilla:

-support anti-spyware(ade anti-spyware dlm mozilla nih)
-secure
-byk add-on & plug-in die support
-bleh tukar skin.
-edit dier nyer coding bg powerfull.
-allow tab browser.( maksudnye xpayah nak bukak mozilla byk2 utk page2 lain. 1 mozilla, byk2 page bleh).

mmg bestlaa klau korg gune mozilla nih.. skg ni mozilla v1.5. xlame lg nk klaur v2 plak.. tp ikutlaa kesesuai anda semua. ikut mcmane korg surf internet. ade yg surf tgok2 saje, ade yg nk dload, ade yg nk print terus page tuh.. tp papepun terserah pd korang.

sy gune mozilla nih mcm2. utk surf, download dan mcm2 lg... sy nye mozilla sy ubah skin/theme die. bg nmpak lawa, button pun color2. pastu tmbah google toolbar(sy gune sbb die bleh bgtau email baru ade masuk, news, details psl website sy, mcm2 lg) pastu baru2 nih, sy download plug-in baru, plug-in ni blehkan kite dload videoclip dr youtube.com and google video dn byk tmpat lg... hahahha.. best gile dload dr site tu. mcm2 video sy dload, dgn menggunekan mozilla nih.. ikutlaa korg gune mcmane...

secare ringkasannye, mozilla sy lagi laju page loading dier dr IE (yg ni kene set something) and download videoclip dr youtube n tmpt2 lain(yg ni ke dload plug-in). stakat ni sy puas hati dgn mozilla sy. sy hanye gune IE6(bukan IE7, sbb xmo upgrade pun) utk preview hasil HTML sy.. tu pun offline..
klau ade sape nk tau cammane care2 diatas, msg sy xpun bg comment. orait...

klau ade sape nak cube try test mozilla nih, click sini : saya nak cube firefox dgn google toolbar

2 Responses to "Kenapa Mozilla? bukan Internet Explorer..."
watana88 said :
Ahad, 10 Ogos, 2008
wokey..saya mau cuba dan tlg pak ya..tq yah ..

ajamil88@gmail.com
watana88 said :
Ahad, 10 Ogos, 2008
yg inih..bisa jadi laju pak ya???

http://www.google.com/tools/firefox/toolbar/FT3/intl/en/

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...