5:02 PTG

(0) Comments

kelemahan & kelebihan blog friendster

Din

elo kwan2! blog nih saye ikut dr blog frenste. mcm copy paste jerlaa.. sbb blog kat frentser tuh hanye target kawan2 jee... so yg kat sini worldwide. utk content yg kat blog nih, ikut tema yg sy tulis kat atas tuhhhh... xde ngarut2 nye.. heheh.. ok2...

kite balik tajuk yg sy nk cite nih... setelah sy mengkaji dlm beberape hari nih (tak abis lg), sy rase ade baik buruk blog friendster nih.. buruk nih bukanla cam jahat or setan(bush) ke ape, ade kelemahan skit nape ramai tak gune blog frenster nih. sy pointkan :-

yg ok :-

blogfrenster nih die gabungkan dgn photoalbum, profile(skit). dlm satu blog tuh, dorg bleh tgok gmbr and link to photo album. ade link ke fren list.

yg ni xtaula klau korag paham ke tak, tp sesape yg buat web tuh expertlaa psl nih. ok, frenster nih, dier akan automatic publish ur blog or frenster profile on google, yahoo, n search engine line. bile korg edit n publish or save profile/blog je, dier akan masuk index kat search engine tuh. klau korang nk tgok korang nyer blog/profile, korang taip (site:http://blogs.friendster.com/) yg nih kat google. nnti dier akan listkan sume blog frenster around tha world. korg checkla korang ranking yg kebrp. biasenye yg fresh content, die ranking tinggi gak. tp kekdg bengong gak. ade hari die. currently ade 215,000 blog.

ok, yg ni sy cite skit nape sy buat blog kan frenster nih. sbb die lg satu, bile kite dh update ape2 profile ke gmbr ke blog ke, dier akan bgtau sume mmber2 kite dlm frenlist kite nih. so, katekan kite ade 300 lebih frenlist kite nih, so, die akan bgtau sume yg kite dh update something. senangla keje skit, xpayah nk bgtau org "woi, aku ade cite baru". hahaha...

ok dh abis yg ok nye! kite g tgok yg
tak ok : -

ape korang tgok awal2 bile tgok blog frenster nih?? mesti iklan die gile gabak kan.. tuh yg atas tuh.. iklan beso tuh. dier dh setkan jd header setiap blog. iklan kat footer pun ade.. kekdg dlm post nih, slmbe badak dier je nak taruk iklan. dlm profile kite pun ade iklan gak, nak login pun ade. gile ah! nak tau tak, frenster makes thousand dollar US hanye dgn iklan. gile ah... itulaa psl die byk taruk iklan sane sini. tp klau nak yg xde iklan, frenster nih ade wat package nye, yg bayar, blog with no ads. bayarla skit!

ok, nih yg paling kureng skit sbb layout design dier comman sgt. dier tak pelbagaikan. nak edit design pun xbleh. die tak kasi kaco coding. papentah.. tuh yg nmpak comman jee.. yg profile pun dier tak kasi kaco coding, tp die kasi upgrade coding.. tmbh sane, sini, situ mcm2laa.. blog pun bleh gak tmbah tuh, sbb sume bende tuh just hyperlink jee.. tp nk ubah design, tak dpt cekk.. nak ubah, bayar skit.. kite amik contoh cam blog sy yg lain. sy gune blogspot.com, and dier kasi all access utk ubah coding dier.. ni salah satu, cite psl cellphone. blog nih layout simple je, sbb sy nak org paham, bukan nk org tgok pening2 dgn layout. tp nnti nk improve lg.( cellphone guide ) asal cellphone, bukan handphone? sbb cellphone keyword paling tinggi org cari dlm search engine.

-------------
ok. abis dah! so, kesimpulan die nape sy cite kat blog frnster nih, sbb satu publish kat kwn2 sy dlm frenlist nih, n lg satu kat internet. kirenye 2 dlm satu laa.. tp blog nih pun sy target reader org sini jer. kwn2 sy jee.. ok! babye.. nnti sy post lain, pasni cite psl HANTU kat MUZIUM NEGERI kt SHAH ALAM.. ade cite die.. hehehehe...

timestamp : 39 minit (over limit)

0 Responses to "kelemahan & kelebihan blog friendster"

Catat Ulasan

nak komen, komen elok2 skit ek...